310  Megtörjük a csöndet az idei első bejegyzéssel. Ami azért váratott magára, mert az NKA fesztiválkollégium idei kiírásához kívántuk időzíteni. Ez sajnos ma (február 9-én) sem jelent még meg. Nagyon nagy gond, hogy egy sor rendezvény már lezajlik, ameddig a legfeszesebb ügymenet esetén is sor kerülhet az eredményhirdetésre. És csak az őszi-téli rendezésű fesztiválok tudják majd érdemben figyelembe venni a tervezésnél, hogy számíthatnak-e kormányzati finanszírozásra. A több évre megszavazott támogatások címzettjei ugyanakkor az illető összegek erejéig már annak ismeretében tervezhetik az idei programjaikat.
Annyi tudható, hogy a kollégium elnöke januártól Bodrogai László lett.

Tudható az is, hogy a kollégium pénzkerete jóval kisebb a korábbiaknál, amiből finanszírozni kell a több évre garantált támogatást és a kollégium gondozásában levő európai uniós pályázati önrész-program 50 millió forintos elkülönített keretét is. 
Gond az is, hogy az uniós EFFE-program a kelleténél körülményesebben bonyolódik. A hazai csomópont sincs fölhatalmazva közbenső értesülések közreadására, a belgiumi portál se túl beszédes. Pedig folyik a nemzetközi zsűri összeállítása, amibe fölkérést kapott Szabó György is a Trafóból.