301  Várunk egy korrekt tájékoztatásra. Az idei 104. Magyar Közlöny utolsónak közölt kormányhatározatában van elrejtve, hogy a turisztikai előirányzat 415 millió forinttal gazdagodik a tavalyi maradványok illetve az idei rendkívüli tartalék terhére, de a fesztivál szó nem bukkan föl. Erről egy szóvivői és államtitkári sajtótájékoztató mondott további részleteket, fölsorolva a Sziget, Volt, Balaton Sound fesztivált és a Nagyon Balaton konzorciumot (amiben ugye többek között szintén ott van a Balaton Sound, vagy egyebek mellett a Művészetek Völgye).
Megtudtuk, hogy eredetileg 330 millióra gondoltak a döntéshozók, aztán valamiért megdobták még 265-tel. Tévesen idézték, hogy az NKA ezenkívül 19 fesztivált támogat: az éven túli garantált támogatásokra gondolván, hiszen a tényleges szám jóval magasabb (ld. az előző bejegyzést). Szóval várjuk a pontos, részletes híradást.

Egyébiránt óriási fordulatról beszélhetünk. A hirtelen támadt támogatás a fesztiválokban rejlő különféle értékek és lehetőségek legmagasabb szintű hivatalos elismerését jelzi.