407  Hát ez kicsit bonyolult lett. A festivalfinder (fesztiválkalauz) portál szélesre tárt kapukkal várja a jelentkezőket. A célszám ötezer fesztivál (kétezre körül járunk). Elvileg közönségszervezés a cél. A portálra látogatás időpontjától kezdve ugranak föl a fesztiválok (oldalanként egy tucat). 2019 május derekától szilveszterig sorra kerülően 47 magyar fesztivál bukkant föl. Sajnos tizehétnek nincs nyitóképe, ezeken csak egyentapéta látható. 

A fesztiválkalauzba kerülő fesztiválok folyamodhatnak EFFE minősítésért ("label"). A törzzsel született megállapodás értelmében ebben a szakaszban van szerepe a hazai fesztivál-regisztrációban való részvételnek. Az EFFE minősítésű fesztiválok köréből választja ki a nemzetközi zsűri az idei díjazottakat. Most (május 15-én) a 47 látható fesztiválból 26-ra tűzték rá a minősítést jelentő címkét.  

Hasonlítsuk ezt össze két nagyjából tízmilliós országgal. 23 cseh fesztivált látunk, 16-nak van egyedi nyitóképe és ugyanennyinek minősítése. A svédek csak 15 rendezvénnyel szerepelnek, 9 nyitóképpel és 12 EFFE címkével.

Macerás az idősáv beállítása. Ha januárig visszamenően az idei négy és fél hónapra kérdezel rá, nyolc további magyar fesztivál ugrik föl, mind egyedi nyitóképpel és öten minősített címkével. Még régebbről 24 fesztivál fakuló plakátja látható, a 2015-ös Víz-zene-virágig vissza.