Oldalak

423  Az NKA fesztiválkollégiuma augusztusi ülésén 2,8 millió forintot szavazott meg a gyakorlatilag ugyanakkor zajló körmendi vadásznapnak.
Majd szétosztott 16,36 milliót kilenc tavaszi fesztiválnak, amik egyúttal a 2020-as élmezőnyt alkotják. Az élen egyelőre a Mediawave áll 2,5 millióval.
Szokásjog szerint a fesztiválkollégium szavazta meg az uniós pályázatokon nyertes magyar szervezetek önrészéhez való NKA-hozzájárulásokat. A 19 projektum között nincs fesztivál, az Ördögkatlan Both Miklós ukrajnai népzenei projektumához közvetít uniós és NKA-s támogatást.
A kollégium rábólintott egy vérlázító összegre is: az NKA százmillió forinttal támogatja a külképviseletek kulturális munkáját. Az országos költségvetésből eltűnt a Balassi Intézet sora, a külföldi magyar intézetek támogatása fölszívódott az egyéb diplomáciai keretekben. Ennek a jellemzően a költségvetésbe tartozó előirányzatnak leginkább önállóan nevesített soron, de legalább a külképviseletek forrásai között illene szerepelnie, és nem szabadna az NKA évek óta stagnáló forrásait megcsapolni vele.